O nas

Dietetyka to dla nas sztuka

# Sztuka Dietetyki

Nasza poradnia tworzona jest przez ludzi z pasją do zdrowego odżywiania oraz bogatą wiedzą z zakresu żywienia człowieka.

Zajmujemy się szeroko pojętym poradnictwem żywieniowym, dietoprofilaktyką chorób cywilizacyjnych, w których leczeniu istotną rolę odgrywa odżywianie. Pomagamy naszym pacjentom zmieniać błędne nawyki żywieniowe.

Oferujemy indywidualne konsultacje dietetyczne, indywidualnie skomponowane diety – dostosowane do stanu zdrowia, poziomu aktywności fizycznej, prowadzonego trybu życia i preferencji smakowych. Stosujemy skuteczne metody, opierające się na szerokiej wiedzy oraz doświadczeniu naszych specjalistów.

Jesteś w dobrych rękach

Nasi Specjaliści

Nasi najlepsi konsultanci czekają na Ciebie.

Marzena Zacharska

Specjalistka ds. żywienia – Dietetyk kliniczny

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW, specjalistka żywienia i dietetyki.

Ukończyła również studia podyplomowe Instytutu Żywności i Żywienia na kierunku Poradnictwo Dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka. Cały czas poszerza swoją wiedzę na licznych szkoleniach i konferencjach naukowych. Od 2007 roku członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki.

Pasjonatka zdrowego odżywiania, aktywnego trybu życia i ziołolecznictwa.

Autorka książki „Chleb współczesny – chleb dla każdego. Rola pieczywa we współczesnym świecie". Uczestniczyła również w opracowaniu książki z przepisami kulinarnymi dla diabetyków autorstwa Aleksandry Cichockiej (2013) „Praktyczny poradnik żywieniowy w profilaktyce i leczeniu cukrzycy typu II oraz chorób sercowo – naczyniowych”. Autorka wielu artykułów o tematyce żywieniowej ukazujących się w witrynach branżowych takich jak: Mistrz Branży, Super Linia, Shape, Goniec lokalny, mamazone.pl, aktywni.pl, brzuszek.net. Prowadzi funpage aromama na w serwisie Facebook.

Posiada wieloletnie doświadczenie w prowadzeniu pacjentów z otyłością, nadwagą i zdrową redukcją masy ciała. Specjalizuje się w prowadzeniu pacjentów z chorobą Hashimoto, zespołem policystycznych jajników i insulinoopornością.

Uważa, że kluczem do sukcesu jest zmiana nawyków żywieniowych nie na tydzień, czy miesiąc ale na stałe. Wie, jak ważna jest współpraca dietetyka z pacjentem, dlatego stara się, aby była ona jak najbardziej efektywna.

Poza zawodowymi zagadnieniami interesuje się aromaterapią, hipnozą i rozwojem osobistym szeroko rozumianym.

Olga Kosmala

Specjalistka ds. żywienia – Dietetyk kliniczny

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka
i Konsumpcji SGGW, specjalistka żywienia i dietetyki, a także
kosmetolog i podolog.

Swoją wiedzę cały czas poszerza na licznych
konferencjach naukowych o tematyce żywieniowej oraz uczestnicząc w
specjalistycznych szkoleniach. Jest certyfikowanym specjalistą
SOIT- School Of Insulinresistance Therapy.

Interesuje się przede wszystkim konsekwencjami zdrowotnymi, związanymi ze stylem życia, chorobami dietozależnymi oraz wpływem naturalnych substancji na dietoterapię i dietoprofilaktykę chorób cywilizacyjnych. Posiada duże doświadczenie w doborze spersonalizowanej suplementacji witaminowej oraz ziołowej.

Specjalistka w zakresie odżywiania w chorobach
dietozależnych i autoimmunologicznych. Posiada bogate doświadczenie w prowadzeniu pacjentów z insulinoopornością, chorobą Hashimoto, nadwagą i otylością.

Oferuje indywidualne konsultacje dietetyczne, zajmuje się komponowaniem diet dostosowanych do stanu zdrowia, poziomu aktywności fizycznej, prowadzonego trybu życia i preferencji smakowych w oparciu o profesjonalny pomiar składu ciała.

W swojej pracy stawia na szczegółową i kompleksową analizę problemu pacjenta. Dużo uwagi poświęca osobom, z którymi pracuje.