Omlet na słodko

Składniki:

  • Jaja kurze, całe – 2 sztuki
  • Płatki owsiane – 3 łyżki
  • Oliwa z oliwek – 1 łyżeczka
  • Jogurt naturalny (Skyr) – 3 łyżki
  • Jabłko – 1/2 sztuki
  • Migdały, płatki – 1 łyżeczka
  • Rodzynki – 1 łyżeczka
  • Przyprawa: sól – szczypta
  • Cynamon, mielony – szczypta

Przepis:

Zalej płatki wrzątkiem i zaczekaj 10 minut, aby napęczniały.
Ubij jajka na puszystą pianę, dodaj odsączone płatki, odrobinę soli. Wylej na patelnie, Smaż z obydwu stron.

Dodatkowo:

Na wierzch omleta połóż łyżkę jogurtu, pokrojone jabłko, bakalie, oprósz cynamonem.

1 porcja to: ok. 436 kcal

  • Węglowodany – 41g
  • Białko – 22g
  • Tłuszcz – 21g
  • WW – 3,5
  • WBT – 3,5
  • ŁG – 14

Podobne wpisy