Jajecznica ze szpinakiem

Składniki

  • Jaja kurze, całe – 2 sztuki
  • Czosnek – 1 ząbek
  • Szpinak – 2 garście
  • Masło – plasterek (5g)
  • Pestki dyni – 1 łyżeczka
  • Przyprawa: pieprz czarny – szczypta
  • Przyprawa: sól biała – szczypta
Dodatkowo:
  • Chleb żytni razowy – 1 kromka

Przepis:

Masło roztopić na patelni, dodać zgnieciony lub posiekany czosnek i szpinak. Gdy szpinak zmniejszy objętość, dodać jajka i wymieszać.
Spożyć z warzywami, np: pomidorem.

1 porcja to: ok. 326 kcal

  • Węglowodany – 27,5g
  • Białko – 18 g
  • Tłuszcz – 17g
  • WW – 2,2
  • WBT – 2,5
  • ŁG – 10,5

Podobne wpisy