Jajecznica z brokułami i pomidorkami

Składniki:

  • Jaja kurze, całe – 2 sztuki
  • Brokuły – 1/3 sztuki (200g)
  • Pomidor koktajlowy – garść (ok. 8 szt.)
  • Sałata zielona -liść
  • Masło – 5g
  • Przyprawa: pieprz – szczypta
  • Przyprawa: sól – szczypta

Dodatkowo:

  • Chleb żytni – kromka

Przepis:

Jajka rozbić do miski. Dodać sól oraz pieprz. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć delikatnie pokrojonego brokuła, dodać jajka. Mieszając doprowadzić do ścięcia jajecznicy. Podawać na ciepło z pokrojonym obok pomidorem (lub garścią zieleniny) oraz chlebem.

1 porcja to: ok. 366 kcal,

  • Węglowodany – 36g
  • Białko – 22g
  • Tłuszcz – 16g
  • WW – 2,8
  • WBT – 2,5
  • ŁG – 9,5

Podobne wpisy