Ekspresowe w wykonaniu smarowidło na kanapki. Doskonale smakuje z kiszonym ogórkiem , papryką lub innym warzywkiem.

Pasta z makrelą i twarożkiem

Składniki:

  • Ser twarogowy, półtłusty – 3 plastry (80g)
  • Makrela, wędzona – 1/2 sztuki
  • Cebula – 1/3 sztuki
  • Jogurt naturalny, 2% tłuszczu – 1 opakowanie (100g)
  • Przyprawa: sól – szczypta
  • Przyprawa: pieprz – szczypta

Przepis:

Do sera dodać makrelę, posiekaną cebulkę, jogurt naturalny, twaróg. Na koniec przyprawić solą i pieprzem. Całość wymieszać.

1 porcja to: ok. 326 kcal,

  • Węglowodany – 12g
  • Białko – 33g
  • Tłuszcz – 16g
  • WW – 1,6
  • WBT – 3
  • ŁG – 3,5

Podobne wpisy