Muffinki wytrawne

Składniki:

  • Jaja kurze, całe – 1 sztuka
  • Płatki owsiane – 2 łyżki
  • Brokuły – 1/4 sztuki
  • Cebula – 1/2 sztuki
  • Papryka czerwona – 1/4 sztuki
  • Czosnek – 2/3 ząbka
  • Szpinak – 1/2 garści
  • Oliwa z oliwek – 1/2 łyżki
  • Oregano, suszone – szczypta
  • Przypraw: pieprz – szczypta
  • Przyprawa: sól – szczypta

Przepis:

Warzywa posiekać w drobną kostkę, czosnek przecisnąć przez praskę. Jajka ubić na pianę, dodać przyprawy, płatki owsiane (lub 2 łyżki mąki pszennej). Połączyć masę jajeczną z warzywami i napełnić papilotki lub formy muffinkowe. Piec około 20 min w temp. 180 st. C.

1 porcja to: ok. 275 kcal

  • Węglowodany – 30 g
  • Białko – 9,5 g
  • Tłuszcz – 12,5 g
  • WW – 2,5
  • WBT – 2
  • ŁG – 6.5

Podobne wpisy